Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilinen 53. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivali büyük bir katılımla yapıldı.

Dikmen Belediye Başkanı Saim Istanbullu “Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 53. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivaline katılan herkese teşekkürlerini sundu. İstanbullu, ata sporu olarak belirtilen Güreş’in ilelebet bu topraklarda var olmasına imkânlar ölçüsünde katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kırkpınar Cazgırlarından Kemal Karga ve Necmettin Yaşar Kırbıyık ' ın sunuculuğunu yaptığı Dikmen Yağlı Güreş Festivaline 278 güreşçi müsabakalara katılırken, Güreş dendiğinde ve Güreş müsabakalarının önde gelen isimlerinden Adil Yiğit ve Mustafa Yiğit’in organizatörlüğünde gerçekleştirilen güreşlerde Ankara Büyük Şehir Belediyesi güreşçilerinden Hüseyin şahin başpehlivanlığı alırken, finale çıkan ve ikinci olan isim Amasyalı Nuri zengin ve Sakaryalı Güreşçi Ümit Balta ise üçüncü oldu.

Güreşlerde dereceye girenlere plaketleri protokol tarafından takdim edildi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, sırık kebabının kilosu 100 liraya alıcı buldu. Kurulan stantlarla panayır havasında geçen festivale, Sinop ve çevre illerden birçok kişi akın etti, katılım sağlayan yaklaşık 2,500-3 bin kişiye yöresel yemeğimiz 'keşkek' ikram edildi.

Güreşlerin Saim İstanbullu yaparken festivale Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Vali V. İzzet Ercan, Dikmen Jandarma Bölük Komutanı Jan. Ast. Sb. Kd. Bşçvş Serkan Yılmaz, Dikmen İlçe Emniyet Amiri Adil Bostan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, CHP İl Başkanı Barış Ayhan ve Yönetimi, Ak Parti İl çe Başkanı Hüseyin Türkmen, CHP İlçe Başkanı Seyit Terzi, Gerze MHP İlçe Başkanı Ercan Aydilek ve MHP Dikmen İlçe Başkanı Ahmet Yıldız, ASİLDER Başkanı Kenan Güllü, Kardeş Belediyemiz Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Haluk H. Karataş, Çağla Yapı Sahibi Sponsorlarımızdan Halil Beşli, Sponsorlarımızdan İstanbullu Makina Sahiplerinden Orhan Ve Kerim İstanbullu, çok sayıda STK temsilcileri iştirak etti.