BAŞKAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
İlçemiz Çatak Mahallesi ve Sefer Mahallesi Hazır Beton ile Yol Betonlama Çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Saim Istanbullu, Mahalle sakinlerinin Proje dışı isteklerini yerinde inceleyerek yapılması yönünde Fen İşleri Müdürlüğüne talimat verdi.

Belediye Başkanımız Saim Istanbullu "Vizyonumuz Halkımıza hizmet etmek, bölgemizde halkımızın Belediye hizmet noktasında ait olduğu hizmetleri almasıdır. Vatandaşlarımızın dertlerini sorunlarını isteklerini dinleyip elimizden geldiğince çözümler üreteceğiz inşallah.

2014 yılı yerel seçimlerinde Başarı ile seçimleri kazanıp görevi teslim aldığımızda Belediyenin araçların depolarında yakıt yok, arızalı, sigorta ve muayeneleri yoktu bu şekilde zaten çalışma yapılmaz öncelikle hemen bunların arızaları sigorta ve muayenelerini yaptırıp Bismillah deyip çalışmalarımıza başladık şuan özellikle itfaiye, cenaze araçlarının yakıt depoları ful, bakımları yapılmış beklemekte, hiçbir vatandaşımızdan yakıt parası talep edilmemektedir.

Belediyemiz her ay icra gelecek endişesiyleydi. Bu belediye böyle yürümez deyip icraları temizlemeye başladım. Halkımızın hizmetinde kullanılan Masa, sandalye, bilgisayar gibi çeşitli araç gereç ve hizmet araçlarının üzerine olan icraları temizledim ve halen daha temizlemeye devam ediyorum.

Belediyenin benim dönemimden önceki dönemlerde olan borçlarını yapılandırarak elimizden geldiği kadar ödemekteyim. Geçmiş dönemde çalışırken İş Kazası sonucu Vefat eden işçimize Allah Rahmet eylesin. Ailesine ödenen Ölüm tazminatı 25 kat faiz artmış Yapılandırdık ve ödüyoruz. Mal Müdürlüğüne geçmiş dönem borçlarını da taksitlendirerek ödemeye başladık.

Bugüne kadar hiç bir borç ödemeyen, çözüm üretmeyenler bu ağır yükü bize bırakmışlardır. Her ay İcra bekleyen Belediye Hizmet üretemez biz bunları çözdük ve ödüyoruz. Belediye Bizim Belediyemiz Dikmen bizim Dikmenimiz başkaca bir Dikmen yok. Biz hep buradaydık burada kalacağız.Halkım benim halkım Fakiri, Zengini ile hiç kimseye ayrım yapmaksızın bu Vizyonla yola çıktık ve Ekibimle birlikte bu çizgide devam etmekteyiz.

Belediyemizin İtfaiye aracı sürekli arıza veriyor yeri geliyor yangın yerine gittiğinde yangını söndürmede sorun yaşıyordu. Ne kadar tamir ettirsekte 1976 model olduğu için arıza veriyor ve parçası bulunmuyordu. Bu sorunu bir an önce çözmek için çalışmalara başladım ve 7 ton su 1.5 ton özellikle büyük yangınlardaki kayıpları minumuma düşürecek Yangın köpük kapasiteli 0 (sıfır) KM İtfaiye aracını ilçemiz hizmete kazandırdık.

İlçemizin en büyük sorunu olan Konut sorunun çözümü için TOKİ İle ortak yürütülen 96 adet Toplu Konut projesine başlandı. İmar planı üzerinde yer tahsisi yapıldı. Milli Emlak Müdürlüğü arazinin devri yapılacak ve projeleri çizildiğinde inşaat başlanacaktır. Ben bizzat her aşamasını takip ediyorum.

Çorak ve Merkez Mahallelerimizin İçme suyu sorununu çözdük. 28.05.2016 tarihinde ilçemiz de yaşanan sel felaketinde tamamen tahrip olan içme suyu depomdaki hazır tuttuğum su boruları ve malzeme ile kısa sürede çözerek halkımızı mağdur etmeden felaketin izlerini hissettirmeden giderdik. Allah C.C. bir daha göstermesin ama böyle bir Afet olursa Erken müdahale edecek bütün su malzemelerimiz Belediyemiz stoklarında hazır tutmaktayız. Tedbir bizden takdir Allah' tan. Çünkü yaşadığımız Coğrafi konum bunu gösteriyor.

İlçemizde bugüne kadar yapılmayan Kapalı Pazar yerini geçmiş dönemlerde yapacağız deyip Kredi Kullanarak yapılmayan ama borcunu halka ödetilen Kapalı Pazar Yerini biz yaparak değerli halkımızın hizmetlerine sunduk.

2014 yılında Devir aldığım Belediye Devir aldığımdan bugüne borç yapmayarak, bütün borçlarını ödeyerek hizmetlerimiz aksatmadan çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her çalışmamda insana değer vererek A parti B parti demeden sadece gözün gördüğü yerlere (merkez) değil herkesin hizmetinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Halka Hizmet Hakka Hizmet Vizyonu ile Çalışmalarımız geleceğe gülümseyerek bakan bir Dikmen içindir. dedi.